11 Kasım 2015 Çarşamba

İngiliz Valsi – Modern Vals

Vals dansı video, 19. yy’ın başlarında Almanya ve Avusturya’da dans edilen bölgenin yerel farklılıklarını bünyesinde barındırarak gelişim göstermiştir. Kısa süre Johann Strauss’un müziğinin etkisiyle önce Viyana’da ardından da 1812 yılından itibaren de İngiltere’de geniş kitlelere ulaşmış, aristokrasinin beğenisini kazanarak baloların vazgeçilmez eglencesi olmuştur. Sonrasında da bütün dünyaya yayılmıştır.
Günümüzde “Viyana Valsi” ve “Modern (Standart) Vals” olmak üzere iki farklı ritim ve kategoride dünya dans literatüründe yerini almaktadır.
Saray Dansı Viyana Valsi…
Viyana Valsi
Viyana Valsi
Viyana valsi, yaklaşık 400 yıl kadar önce orta Avrupa’da doğmuş klasik bir saray dansıdır. Hızlı bir tempoya sahip olan bu dal ¾’lük bir tartımla oynanır. Hızlı ve kayar gibi yapılan dönüşleri en belirgin özelliğidir. Günümüzde vals nasıl yapılır daha farklı hareketlerle şekillenmiştir. Aynı zamanda standart kategoride bir yarışma dansıdır.
İngiliz Valsi – Modern Vals
Temposu oldukça yavaştır. Viyana valsine göre daha farklı ve çeşitli elementlere sahiptir. ¾’lük tartımla oynanan yavaş ve romantik bir yapıya sahiptir. Yarışmalarda da modern ve standart kategoride yerini alır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

teknokavun.com