20 Ekim 2015 Salı

Nurselin Mutfağı 20 ekim 2015

URFA MÜRŞİDE HANIM'IN MUTFAĞINDAN;

FİRİK PİLAVI MALZEMELER

2,5 bardak firik
1,5 bardak pilavlık bulgur
pilav tarifleri1 bardak nohut
1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Et suyu
1 tatlı kaşığı kaya tuzu
ÜZERİ İÇİN:
8 adet baget
Tuz
1 çay kaşığı karabiber
Nurselin Mutfağı 20 ekim 2015
Bagetler içine tuz koyularak haşlanır. Pişen tavuk eti tencereden alınarak didiklenir. Nohut bir gece önceden ıslanır ve haşlanarak kabukları soyulur. Pilav tenceresine tereyağ ve sıvı yağ dökülür. Yağlar kızınca firik ve bulgur ilave edilerek hafif kavrulur. Pilava nohutlar ve tuz da eklendikten sonra üzerini iki parmak geçene kadar et suyu konur ve suyunu çekene kadar pişirilir. Pilav, didiklenip karabiberle harmanlanan tavuk etleri üzerine konularak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

teknokavun.com