7 Nisan 2016 Perşembe

Nurselin Mutfağı 7 Nisan bölümü

7 Nisan Salı Nurselin Mutfağı


Bayanlar ekran başına! Nurselin Mutfağı 7 Nisan 2016 günü saat 12:00'de kimselere söz vermeyin. Çay saati ikramları Nurselin Mutfağında izleyicilerle buluşuyor. Bundan önceki çay saati gün menüleri herkes tarafından çok beğenildi.
Bakalım neler yapılacak?

Çay Saati İkramları
Elmalı Kurabiye Tarifi
Ispanaklı Çatates Çanağı
Çilekli Pasta Tarifi
Kolay Yufka Mantısı
Nursel’in Mutfağı‘nın bugünkü konuğu İstanbul‘dan. Çay saati ikramları hazırlanıyor. Birbirinden güzel, lezzetli ve pratik tarifler ile Nurselin Mutfağı saat 12.00’da SHOW TV’de… Tüm tarifler kaçıranlar ve izleyemeyenler için burada… Tariflerden biri ELMALI KURABİYE. Tarifin videosu buraya programla birlikte eklenecektir. BİZİ TAKİBİ BIRAKMAYIN…



Malzemeler:

125 gram katı yağ
125 gram tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un
İçi İçin:

5 adet elma
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 bardak ceviz
Üzeri için pudra şekeri
Üzeri için:

Pudra şekeri
Yapılışı:

Oda sıcaklığında bekletilen 250 g katı yağ geniş bir kaba alınır. İçine 1 yumurta kırılır ve 1 çay bardağı yoğurt eklenir. Kabartma tozu, pudra şekeri ilave edilip aldığı kadar un ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur.
Elmaların kabukları soyulur ve rendelenip ocağa alınır. Toz şeker ve tarçın bırakılır. Dövülen cevizler eklenip suyunu çekince ocaktan alınır. Soğumaya bırakılır.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınıp tatlı tabağından biraz küçük açılır. Hazırlanan elmalı iç harçtan konur ve rulo şeklinde sarılır. Bıçakla kesikler atılıp ay şekli verilir. Üzerine yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizilip 180 derecede fırına verilir. Fırından çıkıp kaynarlığını atınca üzerine bolca pudra şekeri serpilip sunuma alınır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

teknokavun.com